فشار خون

فشار خون , فشار خون نرمال , فشار خون پایین , فشار خون چیست

فشار موجود در هنگامی‌است که ماهیچه قلب بطور کامل منقبض شده و خون را به درون سرخرگ یا شریان فرستاده باشد و در مقابل٬ هنگامی‌که قلب در حالت استراحت بین دو ضربان به سر می‌برد و خون به واسطه فشار درون رگ‌ها و دریچه‌های درون‌وریدی در حال بازگشت به قلب و پر نمودن بطن راست است.از دید دانش فیزیک فشار خون به نیرویی گفته می‌شود که توسط خون در جریان، به دیوارهٔ رگ‌ها وارد می‌آید و یکی از علائم اصلی حیات است.فشار یک مفهوم فیزیکی است، مقصود از فشار اشاره به قدرت» یک مایع متحرک است.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره همه چیز درباره علت و علائم و درمان فشار خون بالا و پایین عصبی و بارداری در دسته پزشکی و سلامت برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .

فشار خون چیست

فشار خون با جریان یافتن به شاهرگ‌ها و به رگ‌ها کم می‌شود. اصولاً فشارخون در بخشهای مختلف سیستم گردش خون متفاوت است. معمول‌ترین روش اندازه‌گیری فشار خون به‌وسیله فشارسنج است که با استفاده از ارتفاع جیوه برای اندازه‌گیری فشار خون در حال چرخش در رگ‌ها استفاده می‌کند. با این‌که خیلی از فشارسنج‌های فعلی دیگر از جیوه استفاده نمی‌کنند، فشار خون هنوز در تمام دنیا با mmHg یا میلیمتر جیوه اندازه‌گیری می‌شود.

پرفشاری خون

پرفشاری خون در اکثر مواقع علامتی ندارد و به همین دلیل بسیاری از مردم برای سال ها به فشار خون بالا مبتلا هستند بدون اینکه مطلع باشند.اگر فشار خون بالا تحت درمان قرار نگیرد، می‌تواند به سرخرگ‌ها و اندام های حیاتی بدن آسیب برساند. به همین دلیل است کـه از آن به عنوان قاتل خاموش نام می‌برند. پرفشاری خون (هیپرتانسیون) مشکل رایجی است که در آن فشار و نیرویی که خون به دیواره شریان ها وارد می کند، به حدی افزایش می یابد که ممکن است نهایتاً سبب بروز مشکلاتی از جمله بیماری های قلبی گردد.

عوامل خطر در پرفشاری خون

پرفشاری خون ریسک فاکتورهای متعددی دارد، از جمله: • سن: خطر پرفشاری خون با افزایش سن بیشتر می شود. در اوایل میانسالی، پرفشاری خون در مردان شایع تر است. عموماً ن پس از یائسگی دچار پرفشاری خون می شوند. • نژاد: پرفشاری خون در میان سیاهپوستان شایع تر است و معمولاً در سنین پایین تری نسبت به سفیدپوستان مبتلا می شوند. همچنین عوارض جدی از جمله سکته و حمله قلبی نیز در بین سیاهپوستان بیشتر است. • سابقه خانوادگی: پرفشاری خون زمینه ژنتیکی دارد. • اضافه وزن و چاقی: هرچه وزن شما بیشتر باشد، خون بیشتری برای تأمین اکسیژن و مواد مغذی به بافت ها مورد نیاز است. هرچه حجم خون در گردش از طریق عروق خونی بیشتر باشد، فشار وارد بر دیواره شریان ها نیز بیشتر می شود.

عوارض پرفشاری خون

فشار زیاد وارده بر دیواره شریان ها ناشی از پرفشاری خون می تواند به عروق خونی و نیز سایر اندام های بدن آسیب وارد کند. هرچه فشارخون بالاتر و مدت عدم کنترل آن طولانی تر باشد، میزان آسیب بیشتر است. پرفشاری خون کنترل نشده می تواند منجر به چنین مشکلاتی گردد: • حمله قلبی یا سکته: پرفشاری خون می تواند سبب سفت و ضخیم شدن شریان ها (آترواسکلروز) گردد که حمله قلبی، سکته و سایر مشکلات را به دنبال دارد. • آنوریسم: افزایش فشار خون می تواند سبب تضعیف و بیرون زدگی عروق و تشکیل آنوریسم شود. • نارسایی قلبی: برای پمپ خون در برابر فشار بالای عروق، ماهیچه قلب ضخیم می شود. نهایتاً ممکن است پمپ خون توسط ماهیچه ضخیم شده برای رفع نیازهای بدن مشکل شده و منجر به نارسایی قلبی گردد. •

ضعیف و باریک شدن عروق خونی در کلیه ها: این امر می تواند مانع از عملکرد نرمال ارگان های بدن شود. • ضخیم شدن، باریک شدن و یا پاره شدن عروق خونی چشم ها: این امر می تواند سبب از دست دادن بینایی شود. • سندروم متابولیک: این سندروم شاخه ای از اختلالات متابولیسم بدن است و شامل افزایش دور کمر، افزایش تری-گلیسرید، کاهش HDL یا کلسترول خوب، پرفشاری خون و سطح بالای انسولین می باشد. هرچه تعداد اجزاء بیشتری داشته باشید، خطر ابتلاء به دیابت و بیماری های قلبی یا سکته در شما بیشتر می شود. • مشکلات حافظه یا درک: پرفشاری خون کنترل نشده می تواند بر توانایی شما در تفکر، یادگیری و به خاطر آوردن اثر بگذارد. مشکلات درک و حافظه در کسانی که فشارخون بالایی دارند، شایع تر است.

فشار خون نرمال

گفتنی است،فشارخون نرمال در انسان درحال استراحت در محدوده ۱۰۰ الی ۱۴۰ میلیمترجیوه (سیستولیک) و ۶۰ الی ۹۰ مم/ج (دیاستولیک) قرار دارد.بطور معمول اگر فشارخون بصورت پایدار بالاتر از ۱۴۰ سیستول و ۹۰ دیاستول قرار گیرد٬ پاتولوژی و بیماری محسوب می‌گردد.به عارضه افزایش فشارخون بیش از حد طبیعی، هایپرتنسیون و فشارخون بالا یا پرفشاری خون گفته می‌شود. همچنین کاهش فشارخون را هیپوتانسیون می‌نامند.

فشار خون بالا

فشارخون بالا به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می گردد. در دسته اول علت فشار خون بالا مشخص نمی‌باشد و به صورت اولیه ایجاد شده است. در فشار خون ثانویه افزایش فشار خون به دنبال یک بیماری دیگر اتفاق می افتد و آن بیماری را می توان به عنوان علت افزایش فشارخون در نظر گرفت که در صورت کنترل بیماری اصلی، پرفشاری خون نیز به صورت مناسب تری کنترل می گردد.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها